Pandēmijas periods kļuva par problēmu piegādes ķēdēm visos ražošanas atzaros, arī Shimano. Problēmu iemesls ir piesardzības normatīvi. Tajā pašā laikā pieprasījums dažu kategoriju precēm strauji pieauga, tajā skaitā arī velosipēdiem.

Pieprasījums aug, bet ražotāju iespējas velosipēdu detaļas piegādāt samazinājās.

Lai atrisinātu šo situāciju, kompānija Shimano ieguldīja 300 miljonus ASV dolārus ražošanas jaudas palielināšanai. Singapūrā tiks uzbūvēta jauna ražotne par 180 miljoniem dolāru. Šai ražotnei darbs jāsāk 2022. gada beigās. Vēl par 120 miljoniem ASV dolāru tiks paplašināta ražošana Japānas pilsētās Osakā un Jamaguti.

Ražošanas efektivitāte tiks palielināta pateicoties mūsdienīgam aprīkojumam un programmnodrošinājumam.

Salīdzinot ar 2019. gadu, Shimano plāno palielināt ražošanas apjomus par pusotru reizi.

Shimano finansiālie dati

Japāņu brenda Shimano 2020. finanšu gada ieguva tīrā peļņa bija 570 miljonu ASV dolāru apmērā, kas ir par 22,5% vairāk nekā 2019. gadā. 2021. gadā speciālisti prognozē peļņas pieaugumu vēl par 25,4% - līdz 717 miljoniem ASV dolāru.

Tiek uzskatīts, ka velosipēdu detaļu tirgū galvenie ražotāji ir “lielais trijnieks”, kaut arī SRAM un Campagnolo tajā aizņem tikai nelielu daļu no kopējiem pārdošanas apjomiem. Lielākā daļa ir Shimano – ražošanas un piegādes problēmas ietekmē visus pasaules veloražotājus.

shimano-signapour_vk.webp

Saistībā ar to pasūtījumu izpildes laiks ir ievērojami pieaudzis. Tiek ziņots, ka 80% no kopējiem pārdošanas apjomiem ir tieši velosipēdu komplektējošām daļām, bet tikai 20% - makšķerēšanas.

Īsi par Shimano vēsturi

Japānas kompānija Shimano ir viena no pasaulē lielākajām velosipēdu, makšķerēšanas un airēšanas aprīkojuma ražotājām. Tās galvenais ofiss atrodas Osakā. Līdz 2005. gadām Shimano ražoja arī aprīkojumu golfam, bet atteicās no šīs darbības sfēras zemo ienākumu dēļ.

Shimano pārdošanas apmēri Eiropā ir 41% no kopējā, Ziemeļamerikā – 17%. Pie tam, galvenās kompānijas ražotnes atrodas Malaizijā un Singapūrā.

Ja vēlies uzzināt vairāk par Shimano velosipēdu ātrumu sistēmām, kas tiek ražota šobrīd, iesakām iepazīties ar šo rakstu, kurā ir pieejama detalizēta informācija.

Latvijā Shimano komponentes vari iegādāties praktiski jebkurā servisā, veikalā vai interneta veikalā, piemēram - Evelostore.