Ar Strava Beacon jūs varat trīs cilvēkiem atļaut noteikt savu atrašanās vietu. Šī funkcija ir ļoti noderīga visiem – skrējējiem, gājējiem un velobraucējiem.

Viena no Strava Premium visnoderīgākajām funkcijām, kas ļauj dalīties ar savu atrašanās vietu līdz trīs cilvēkiem, tagad ir pieejama bezmaksas.

Strava Beacon apraksts

Šī funkcija ir lielisks drošības rīks, jo pievienotie kontakti var sekot līdzi tam, kur atrodaties dažādu aktivitāšu laikā – skriešanas, pārgājienu vai velosipēda braucienu laikā. Ja nu kaut kādu iemeslu dēļ esat nonācis ķibelē, šie lietotāji varēs palīdzēt.

Beacon funkcija ir bezmaksas tikai viedtālruņu aplikācijai. Funkcija Beacon vēl aizvien ir pieejama tikai Premium versijā, ja to vēlaties izmantot neatkarīgi no viedtālruņa, piemēram, Strava aplikācijā priekš Apple Watch vai GPS velodatora.

Kā ieslēgt Beacon?

Lai uzstādītu Beacon viedtālruņa aplikācijā, dodieties uz Strava iestatījumiem un sadaļā Beacon ieslēdziet “Beacon for Mobile”.

Neaizmirstiet pievienot kontaktpersonas, kuras varēs sekot līdzi aktivitātēm, kā arī pievienojiet ziņas tekstu, kas tiks nosūtīta kontaktiem, kad uzsāksiet jaunu aktivitāti (ziņojumu uzsākot jaunu aktivitāti var izvēlēties nesūtīt). Šis teksts iekļaus automātisku hipersaiti uz aktivitāti ar karti, lai kontakti varētu sekot līdzi treniņa procesam.

Strava Beacon funkcionālitāte

Aktivitātes laikā atrašanās vieta tiks atjaunota katras 15 sekundes, kā arī ir iespēja nosūtīt citu teksta ziņu jebkurā laikā nospiežot uz Beacon ikonas.

Neskaitot atrašanās vietu, aktivitātes sākuma un pašreizējo laiku, kontakti saņems arī informāciju par telefona uzlādes līmeni.

Tādā veidā citi tiks informēti par to, ka varat “pazust” no kartes, jo telefonam drīz izlādēsies akumulators.

Iepriekš norādītās kontakpersonas saņems informāciju arī par to, kad būsiet beiguši aktivitāti. Tādā veidā viņi spēs pārliecināties, ka esat finišējis sveiks un vesels.

strava-safety-contact-beacon-screen_vk.webp

Šī funkcija ir ne tikai ļoti noderīga drošībai, bet tā lieliski noder arī sacensību laikā.

Kontakpersonas uzzinās, kurā brīdī pabrauksiet garām, kā arī būs pieejama informācija, kad Jūs satikt uz finiša līnijas.

Kā iegūt Strava?

Lejupielādēt Strava var gan Android, gan iOS viedtālruņiem iekš Google Play vai App Store.

Aplikācija ir pieejama bezmaksas, bet, lai izmantotu Premium priekšrocības, būs jāmaksā 7.99$ mēnesī. Bieži ir pieejamas atlaides, piemēram, šobrīd Strava Premium maksā 5$ mēnesī, bet, ja abonēt uz gadu, tad būs jāšķiras no 59.99$.