Pāris mēnešus pēc karbona gravel velosipēda Grizl CF pārādīšanās veikalos, vācu kompānija piedāvā letāku versiju ar alumīnija rāmi – Canyon Grizl AL.

Neskaitot izmaiņas rāmja materiālā, pārējās īpašības tika saglabātas no karbona modeļa. Ir parādījušies arī pāris bonusi, piemēram - stiprinājums bagāžniekam.

canyon-grizl-al-2_vk.webp

Canyon Grizl AL aprīkojums

Grizl AL, tāpat kā karbona Grizl CF, var aprīkot ar riepām, kuru izmērs sasniedz 700x50mm. Standarta komplektācijā tie tiek aprīkoti ar 700x45mm riepām. Ir pieejama Suspension versija ar RockShox Rudy amortizācijas dakšu.

canyon-grizl-al-suspension-2_vk.webp

Neskaitot to, ka ietaupīsiet, izvēloties alumīnija rāmi, tam aizmugurē vēl ir vieta, kur stiprināt bagāžnieku. Tāda opcija nav pieejama dārgākajā karbona variantā. Vēl viena alumīnija versijas priekšrocība ir papildus izmērs – XXXS. Šo izmēru rekomendē braucējiem, kuru augums ir mazāks par 158 cm. Šis ir pirmais Canyon velosipēds ar šosejnieka stūri, kam ir iespējams uzstādīt aizmugurējo bagāžnieku.

canyon-grizl-al-3_0_vk.webp

Nevajag aizmirst par to, ka Canyon ir pieejams vēl viens gravel velosipēdu modelis – Grail. Tam arī ir pieejams gan karbona, gan alumīnija rāmis, bet tas ir paredzēts ātrākai un agresīvākai braukšanai. Abiem modeļiem ir vienāda ģeometrija – gara riteņu bāze stabilitātei un īss stūres iznesums lieliskai vadāmībai.

Canyon Grizl AL pielietojums

Canyon Grail ir lieliski paredzēts ātrai braukšanai pa granti un sacensībām, bet, kā ziņo Canyon, Grizl labāk derēs grūtu un garu posmu pārvarēšanai. Uz to norāda ratu atveru izmērs, daudzās somu, un tagad ar aizmugurējā bagāžnieka stiprinājuma iespējas. Par tā vispusību vajag upurēt ar lielāku svaru: Canyon Grizl AL 6 sver 10,74kg, kamēr Grail AL6 – 9,5 kg.

canyon-grizl-al-1_vk.webp

Canyon Grizl AL 6 cena sākas no 1599$, kas ir ievērojami lētāk nekā karbona versija, kura lētākās versijas cena ir 2499$. Šobrīd ir pieejamas trīs versijas – Grizl 6, Grizl 7, Grizl 7 Suspension, un katrai no tām ir gan vīriešu, gan sieviešu variants. Diemžēl visu velosipēdu komplektācijā ir divas priekšējās zvaigznes, tāpēc 1 x 11 sistēmu piekritējiem nāksies nedaudz pagaidīt.

Vairāk par velosipēdu varat uzzināt oficiālajā Canyon mājas lapā.