Nīderlandes velosipēdu ražošanas kompānija Pon.Bike 2024. gadā Lietuvā, Ķēdaiņu brīvajā ekonomiskajā zonā atvērs, jaunu velosipēdu ražotni, kurā pirmajos trīs gados strādās 300 darbinieki, bet turpmākajos – līdz 500 darbiniekiem. Ieguldīto investīciju apjoms netiek izpausts.

Ārzemju investīciju piesaistes aģentūra Investuok Lietuvoje ziņo, ka jaunās ražotnes jauda sasniegs 600 tūkstošus velosipēdu gadā.

Kāpēc Pon.bike izvēlējās Lietuvu?

Žaks Geizens, Pon.Bike sabiedrisko attiecību pārstāvis piebilst, ka izpētot dažādus variantus Centrālajā un Austrumeiropā, kompānija izlēma, ka vislabākie nosacījumi velosipēdu ražošanai būs Lietuvā.

“Lietuva noteikti izceļas ar stabilitāti, biznesa vadīšanas vienkāršību, kā arī ar motivētu un kvalificētu darbaspēku. Ņemot vērā pēdējo laiku notikumus tirgū, lieliskā loģistikas sistēma, ko var piedāvāt Lietuva, bija ļoti svarīgs faktors izvēlē”, - ziņo Pon.Bike.

santa-cruz-pon.bike_vk.webp

Ķēdaiņi atrodas valsts centrālajā daļā – pilsētai ir lieliska biznesa infrastruktūra, kā arī tā atrodas tuvu Kauņai – Lietuvas otrajai lielākajai pilsētai. 50 kilometru attālumā atrodas Kauņas lidosta, 145 kilometri līdz Viļņas lidostai. Būs jāveic 220 kilometrus garš ceļš, lai nokļūtu līdz Klaipēdas ostai.

Nedaudz vairāk par Pon.bike

Kompānija iegulda arvien vairāk resursu Eiropā, lai nodrošinātu strauji augošo velosipēdu pieprasījumu, tajā pašā laikā uzturot vienkāršu un efektīvu loģistiku. Ražošanas uzsākšana ASV ir paredzēta 2022. gada otrajā pusē.

Ķēdaiņos tiks ražoti velosipēdu zīmolu Gazelle, Kalkhoff, Focus un Urban Arrow modeļi.

Pon.Bike tika dibināta Nīderlandē, 2011. gadā, un tajā strādā apmēram 2400 darbinieki. Kompānijai ir ražotne Nīderlandē, Dīrenē, kā arī pašreiz tiek būvēta ražotne Emštekā, Vācijā.

Pon.Bike nesen iegādājās Dorel Sports, kurai pieder zīmols Cannondale. Tādā veidā kompānija varēs palielināt savu apgrozījumu līdz 2,5 miljardiem ASV dolāru.

cannondale-pon-bike-dorel-sports_vk.webp

Pon.bike velosipēdu klāsts

Kompāniju var uzskatīt par vienu no pieciem vadošajiem līderiem velosipēdu industrijā visā pasaulē. Kompānijas segmentā ietilpst dažādu tipu velosipēdi – sākot ar downhill, beidzot ar pilsētas kravas pārvadāšanas velosipēdiem. Kompānijas portfolio ietilpst tādi premiāli velosipēdu zīmoli kā ne tikai iepriekšminētie Gazelle, Kalkhoff, Urban Arrow un Focus, bet arī Cervelo un Santa Cruz.

Ņemot vērā salīdzinoši tuvo atrašanās vietu Latvijāi, jācer, ka šīs ražotnes atvēršana sniegs arī noteiktas priekšrocības Latvijas velobraucējiem.