Pirms septiņiem gadiem tika prezentēts pirmais Garmin Varia Radar aizmugurējais velosipēda lukturis, kas brīdina velosipēdistu par automašīnām, kas tuvojas no aizmugures. Varia Radar jaunajā versijā tagad ir arī videokamera.

Jaunais Varia RCT715 aizmugurējais lukturis ar radaru un kameru ir jāuzstāda uz sēdekļa trubas. Izmantojot bezvadu savienojumu tas pieslēdzas pie Garmin Edge velodatora vai arī viedtālruņa un pulksteņa, uz kura ir uzstādīta Varia aplikācija.

Garmin Varia darbības princips

Radara impulsi, ko izmanto šī ierīce, atstarojas no transportlīdzekļiem, kas tuvojas no aizmugures. Kad modulis saņem atstarotos signālus, tas brīdina velosipēdistu par transporta tuvošanos - tiek dots skaņas signāls un uz velodatora/viedpulksteņa vai viedtālruņa aplikācijas pārslēdz indikatora krāsu.

garmin-varia-rct715-factors-1024x1024_vk.webp

Zaļais indikators ziņo par to, ka viss ir kārtībā, dzeltenais - tuvojas automobilis, bet savukārt sarkanais brīdina par to, ka automobilis brauc lielā ātrumā.

Ja kamera detektē aiz velosipēda transportlīdzekli, aizmugurējais lukturis sāks mirgot ātrāk, lai pastiprināti pievērstu transportlīdzekļa vadītāja uzmanību.

Garmin Varia videoreģistrators

Velosipēda luktura 1080p/30 fps kamera nepārtraukti buferizē videoierakstu par notiekošo aiz velosipēda. Ja iebūvētais akselerometrs reģistrēs avārijas situāciju, tad neilgi pirms incidenta ierakstītais video tiks saglabāts SD tipa atmiņas kartes ar 16 GB ietilpību. Pēc tam piekļuvi šim video var saņemt izmantojot Varia aplikāciju.

Garmin Varia RCT715 videoreģistratora ieraksts

Atšķirībā no dažiem citiem produktiem, Varia RCT715 īpašnieki nevarēs skatīties video reāllaikā uz sava telefona. Esmu dzirdējis par gadījumiem, kad uz velosipēda stūres tiek uzstādīts telefons, kurā tiek pārraidīts ieraksts no aizmugures, tādā veidā telefonu izmantojot kā atpakaļskata spoguli.

Citi Garmin Varia tehniskie dati

Atkarībā no ieslēgtā luktura režīma, Garmin Varia RCT715 akumulators spēj strādāt līdz sešām stundām no vienas uzlādes reizes.

Luktura svars ir 147 grami. Tas turpinās darboties pat tad, ja uz pusstundu nokļūs zem ūdens (dziļumā līdz 1 metram), jo tas ir ražots pēc IPX7 ūdensizturības standarta).

Lukturim ir četri darbošanās režīmi. Piemēram, režīmā Steady (spilgtums - 20 lūmeni), tas spēs strādāt 4 stundas, bet Day Flash (65 lūmeni) - līdz 6 stundām.

Varia RCT715 Radar Camera Tail Light oficiālajā ražotāja mājas lapā ir pieejama par 399,99 ASV dolāriem.