Pirmajā ierakstā lielākoties stāstīšu par pašu mājas lapu – un tas arī ir loģiski, jo sadaļa "Blogs" vispār kā tāda parādījās pēc mājas lapas pārveidošanas.

Iepriekš mājas lapa bija tāda pati kā tagad - vismaz vizuāli, kaut arī šajā ziņā ir veiktas izmaiņas. Tai bija mazāk funkciju, kā arī tās saturs lielākoties sastāvēja tikai no ziņām. Tā kā Veloklubs.lv mērķis ir sniegt visvairāk informācijas par notiekošo velopasaulē latviešu valodā, vajadzēja mainīt mājas lapas struktūru.

Katalogs

Pētot citas ar velosipēdu tematiku saistītas mājas lapas latviešu valodā sapratu, ka informācija bieži ir ļoti nepilnīga vai vairs nav aktuāla. Saprotu, ka visu laiku sekot līdzi mājas lapas saturam nav vienkāršs uzdevums, bet dažos gadījumos informācija bija ļoti novecojusi – arī daļa saišu uz uzņēmumu mājas lapām vairs neeksistēja.

Tāpēc tika izveidots katalogs. Nekāda “rocket science” – katalogā var pievienot uzņēmumus vai vietas, kas ir saistītas ar velosipēdu tematiku.

Pagaidām tajā var atrast veikalus, kas pārdod velosipēdus un/vai to rezerves daļas, aksesuārus, servisa vietas (latviskāk – darbnīca), nomas punktus un mobilitātes punktus (tā ir salīdzinoši jaunā “fiška”, kur vari pats apkopt vai saremontēt savu velosipēdu). Jāatzīst, ka pēdējo vēl ne reizi neesmu noprovējis.

Šos uzņēmumus, vietas, kataloga ierakstus – sauc kā gribi – var arī novērtēt. Ja nu gadījumā kādu esi apmeklējis un vēlies uzrakstīt atsauksmi – laipni lūdzu. Tiesa, cik esmu dzirdējis, lielākoties atsauksmes atstāj neapmierināti klienti. Ja esi apmierināts ar servisu, reti kad atceries atstāt atsauksmi – drīzāk priecājies par jaunieguvumu, vai ne?

Kataloga šķirošana pagaidām ir diezgan primitīva (reģions un uzņēmuma kategorija), bet nākošajā lielajā mājas lapas atjaunošanas reizē ir ieplānota arī karte, kurā ir atzīmēti izvēlētie (atfiltrētie) kataloga ieraksti.

Resursi

Dažādi resursi ar velosipēdiem saistītu tematiku gan latviešu, gan angļu valodā – blogi, interneta veikali, forumi, Twitter, Strava. Esmu diezgan pārliecināts, ka lapas struktūru vajadzēs drīz vien pārveidot, jo ar laiku resursu skaits noteikti pieaugs un tie nebūs ērti apskatāmi vienā lapā (no telefona noteikti).

Kaut ko svarīgu esmu aizmirsis pievienot šajā sadaļā? Uzraksti e-pastu vai nosūti DM Twitter!

Atlaides

Nē, tās diemžēl nav speciālas atlaides veikalos šī bloga lasītājiem, kaut arī tas ir ieplānots (neesmu aizmirsis arī par izlozēm). Tu noteikti pazīsti kādu cilvēku, kurš vēlas nopirkt kaut ko foršu savam hobijam, kaut arī viss it kā jau ir. Nu tā – papildus forša fīča. Man dažreiz šāds besis uznāk - uzreiz vairākas stundas tiek pazaudētas atlaižu lapās.

Tāda arī jēga ir šai sadaļai – tiešās saites uz atlaidēm Latvijas un ārzemju interneta veikalos. Nekā sarežģīta.

Līdz ar nākošo jauninājumu varētu mēģināt uzreiz lapā attēlot lielākās atlaides precēm no visām uzskaitītajām atlaižu lapām vai vismaz lielākās to daļas (cenu starpības vai/un vienkārši procentuālo atlaidi).

Pasākumi

Kas tā par velosipēdu mājas lapu bez pasākumu kalendāra? Jā, arī to pievienoju – var apskatīt tuvākos pasākumus no galvenās lapas vai apskatīt visus no pasākumu sadaļas.

Šeit gan es vēlētos piebilst to, ka informācija, ko sniedz pasākumu organizatori ir diezgan skopa – pieļauju, ka tas lielākoties ir saistīts ar to, ka pats pasākums notiks tikai pēc 3 vai vairāk mēnešiem un pagaidām nav zināma precīza norises informācija.

Jebkurā gadījumā centos maksimāli atrast informāciju par pasākumiem, kā arī iknedēļu pārbaudīšu, vai nav pieejama informācija par pasākumiem tuvākā mēneša vai divu laikā.

Blogs

Tas, ko tu tagad lasi! Visu laiku nerakstīšu tikai par mājas lapu un izmaiņām tajā – lielākoties vēlos pievienot apskatus precēm, ko esmu iegādājies un lietoju ikdienā braucot ar velosipēdu. Kā jaunākos nesen savā īpašumā saņēmu Fox Defend Pro velobikses un Crankbrothers flatpedal kurpes. Par to arī rakstīšu nākamajos bloga ierakstos.

Tāpat šajā sadaļā var tikt pievienoti arī ļoti īsi ieraksti, vai arī kāds ieraksts no action kameras un daudz kas cits. Īsāk sakot – viss, ar ko sastopos ikdienā. Kopā mājas lapā plānoju publicēt no 7 – 15 rakstiem nedēļā. 15 ir ļoti provizoriski, bet dažreiz ir īsāki jaunumi, tāpēc pietiek laika uzrakstīt vairākus.

Nākotnes plāni

Galvenais mērķis ļoti tuvā nākotnē – izveidot plašu informācijas ieguves loku par velopasaulē notiekošo, jaunākajiem produktiem un inovācijām, lai lasītāji saņemtu tikai pašu aktuālāko informāciju.

Tiek veidots forums. Jautāsiet – kāpēc, ja ir xc.mtb.lv? Piekrītu – tas ir lielisks forums un izgudrot riteni no jauna nav jēgas. Šajā gadījumā foruma galvenā funkcija būs rakstu un kataloga ierakstu komentēšana. Pats forums būs “noob friendly”, ja tā drīkst izteikties.

Videoapskati? Apsveru tādu iespēju, kaut arī noteikti neesmu tas cilvēks, kuram patīk gozēties kameras priekšā. Pamēģināt vēlētos labprāt.

Ko tagad darīt tev?

Būtu ļoti pateicīgs, ja uzrakstītu komentāru par to, ko vēlētos redzēt šajā mājas lapā, kas tev tajā šobrīd patīk vai nepatīk. Vai arī vari pievienot savu darbnīcu katalogā... Var apskatīt atlaižu sadaļu un nopirkt kaut ko foršu sev vai draugam.

Kaut ko noderīgu te atradīs katrs! Prieks tevi te redzēt!